Om Equelin

Equelin startades 2014 och har sedan dess hjälpt ekipage med tömkörning. Jag som driver detta företag heter Elin Weiner och jag startade Equelin för att jag älskar tömkörning och ville att fler skulle upptäcka denna fantastiska träningsform. Genom åren har jag fått möjlighet att arbeta med alla typer av ekipage och att få vara en del av ett ekipages utveckling är fantastiskt kul.

Nedan kan du läsa mer om mig och om vad jag erbjuder genom Equelin. Om du är intresserad av någon av mina tjänster är du välkommen att höra av dig.

Om mig

Mitt namn är Elin Weiner och jag är en riktig hästnörd. Jag blev i tidig ålder dressyrtant och älskar att arbeta med grunder och detaljer. Jag har alltid älskar att lära mig vilket har gjort att jag genom mitt hästliv både provat på olika grenar och aktivt sökt mer kunskap. Tömkörning började jag med i tidig ålder. Ibland får jag frågan ”vem lärde dig tömköra?” och jag har faktiskt inget riktigt bra svar på den frågan. Det går inte att säga att det är en specifik person som lärt mig tömköra utan jag har samlat på mig kunskaper genom hela mitt hästliv. Jag har lärt mig grunderna av duktiga tömkörare där jag har gått kurser, tränat och varit på clincs. Jag har också läst böcker, sett filmer med mera för att utveckla mig själv och mitt arbete med hästen. Sedan har jag också lärt mig otroligt mycket av duktiga dressyrtränare som genom åren format mitt sätt att se på hästens arbete. Såklart har alla tusentals tömkörningar jag gjort genom åren utvecklat mig och vissa hästar har verkligen fått mig att tänka till.

Som jag skrev tidigare har jag alltid älskat att lära mig och drivs mycket av egen utveckling. Det var också därför jag 2019 grundade Equipodden som idag är en av de större hästpoddarna. Equipodden är en hästpodd i intervjuform där jag har fått den otroliga möjligheten att träffa några av hästvärlden bästa inom olika områden och discipliner.

Vid sidan av hästlivet arbetar jag som lärare och tog min pedagogiska examen 2020. Oavsett vad man ska lära ut är det viktigt att ha en pedagogisk grund och denna tar jag med mig från skolan ut till min hästverksamhet. Vilket ofta uppskattas av många kunder.

.

Tjänster

.

.

Träningar

Vid en träning i tömkörning för mig väljer du om jag tömkör eller om du själv kör med stöd av mig. Jag avsätter 45 minuter per häst. En träning är ett perfekt tillfälle där du får specifik hjälp med din häst och konkreta tips på hur du ska göra för att bli bättre på tömkörning.

Pris 450 kr / 45 min
Jag vill gärna ha minst 4 hästar per stall.
Reseersättning kan tillkomma.Bor du långt bort?
Då kan jag också erbjuda träningar digitalt via Ridesum. Kontakta mig på mail, eller sociala medier för att boka en tid.

Kurser

Är ni flera som vill lära er tömköra kan en helgkurs vara något för er. På en helgkurs får du grunden för att kunna arbeta på tömmen själv. På en helgkurs hinner vi med flera pass och du får med dig mängder med verktyg för just dig och din häst.

Kursen innehåller både teori och praktik och det finns kursupplägg både för nybörjare och för den som redan kan tömköra.

På en kurs får det plats 8-10 ekipage.

För mer information om kurser och bokning, kontakta mig via mail.

Clinics / Föreläsning

Clinics och föreläsningar är både populära och bra tillfällen att lära sig. Det finns mängder med olika upplägg som kan skapas och om ni är intresserade av att jag kommer och håller en clinic kan jag designa ett upplägg som passar er.

För mer information och bokning, kontakta mig via mail.

Min roll som tränare

Jag brukar fråga mina gäster i podden om hur de ser på sin roll som tränare och jag tycker alltid det är intressanta svar. En tränare är en viktig roll i ett ekipages utveckling. En tränare behöver ha många egenskaper som hjälper ekipaget till utveckling.

För mig är det viktigt att den som tränar för mig kan känna trygghet, förtroende och att man får stöd. Ibland när man ska lära sig något nytt kan det känns svårt. Här behöver tränaren anpassa träningen för att det inte ska bli för svårt. Men man behöver också utmana. Man måste känna förtroende för sin tränare och kommunikation är väldigt viktigt för mig.

Pedagogik är också ett ledord för mig och för att skapa en bra inlärning behöver tränaren ha ett bra pedagogiskt tänk både mot hästen och den som kör. Vad som är pedagogik och hur en person lär sig på bästa sätt är inte alltid helt självklart. Jag är glad att jag både under min tid på lärarhögskolan och under tiden jag arbetat som lärare blivit utmanad i vad pedagogik är och vilka vägar som finns till en persons lärande. I min roll som tränare kan jag använda min erfarenhet för att på ett pedagogiskt sätt nå fram till inlärning. För mig är en bra pedagogik något som ger så mycket kunskap som möjligt på utsatt tid.

Tömkörning handlar, precis som ridning mycket om en känsla. Under en träning för mig vill jag hjälpa den som kör att hitta en bra känsla. Det kan vara att hitta en bra kontakt med hästen eller få ett bra flow i en rörelse. Mycket handlar om att få in en känsla kring, när jag ska börja göra en hjälpgivning och hur mycket jag ska ta. Nybörjare tenderar att göra stora rörelser när de tömkör medan jag upplever att med små hjälper och lite guidning kommer man få en bättre känsla. Mitt mål är att man under en träning hittat känslan så man vet vad man ska leta efter när man tränar hemma.